<p>ValuEmail, elektronik mesajlaşma servis sağlayıcısı +90 212 275 4332</p>
WEB SAYFASI OLARAK GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN
SALT TARAFINDAN YAYIMLANMIŞTIR
14.12.2021
SERGİ
TEN, BEDEN, BEN
İPEK DUBEN
SALT BEYOĞLU
09.12.2021 - 03.04.2022
İpek Duben, Suspended #2 [Muallak 2], 2012-2018 (Sanatçının izniyle)
İpek Duben’in kırk yılı aşan pratiğini yansıtmak üzere hazırlanan en kapsamlı sergisi SALT Beyoğlu’nda gerçekleştiriliyor. İşlerinde sıkça kullandığı kendi beden imgelerinden esinle adlandırılan Ten, Beden, Ben, erkek şiddetinden toplumsal cinsiyete, yerinden edilme ve göçten tüketim alışkanlıklarına uzanan konuları irdeleyen sanatçının üretimine yeni bir bakış sunuyor.
İpek Duben’in yerel bağlamda göç, “öteki”ne bakış ve toplumsal cinsiyet konularını ele aldığı ilk işi olan Şerife serisinden 9-10-11, 1981 (Sanatçı ile Banu ve Hakan Çarmıklı Koleksiyonu’nun izniyle)
Sergi, Duben’in 1980’lerin başındaki resim ve desenlerinden 2020 tarihli Angels and Clowns ’a [Melekler ve Soytarılar] birçok işini yeniden değerlendiriyor; sanatçının çiçek desenli bir elbiseyi resmettiği Şerife (1980-1982) serisi, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki gösterimden kırk yıl sonra ilk kez bir arada sunuluyor.
İpek Duben’in, Ten, Beden, Ben sergisi kapsamında SALT Beyoğlu’nda sunulan LoveGame [Aşk Oyunu] (1998-2001) enstalasyonu (Fotoğraf: Mustafa Hazneci, SALT)
1970’lerin başında University of Chicago’da sürdürdüğü siyaset bilimi doktorasını sanatla uğraşmak için bırakan İpek Duben, pratiğiyle olduğu kadar eleştiri yazıları, referans niteliğindeki kitapları, Resim Heykel Müzeleri ve Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği gibi kurumlardaki çalışmalarıyla da Türkiye sanatına önemli katkılarda bulundu. Ten, Beden, Ben, SALT’tan Amira Akbıyıkoğlu, Farah Aksoy, Sezin Romi ile Vasıf Kortun tarafından programlandı. Sergiye eşlik edecek kamu programlarının ayrıntıları yakında saltonline.org ve SALT Online sosyal medya kanallarında duyurulacak.
Ayrıntılı bilgi
Toplumsal cinsiyet eşitliği için farkındalık yaratarak değişime katkı sunan Garanti BBVA, SALT’ın kurucusu ve daimî destekçisidir.
BLOG SALT ARAŞTIRMA E-YAYIN

SALT GALATA

BANKALAR CADDESİ 11
KARAKÖY İSTANBUL

GİRİŞ ÜCRETSİZ

SALT BEYOĞLU

İSTİKLAL CADDESİ 136
BEYOĞLU İSTANBUL

GİRİŞ ÜCRETSİZ

SALTONLINE.ORG
kurucu Garanti BBVA
BU MESAJ INFO@SALTONLINE.ORG TARAFINDAN /*EMAIL*/ ADRESİNE GÖNDERİLMİŞTİR
BANKALAR CADDESİ 11, KARAKÖY 34420, İSTANBUL TÜRKİYE
ÜYELİKTEN AYRIL YÖNLENDİR İZİNSİZ GÖNDERİM BİLDİR
Bu mesaj size KREA.Digital aracılığı ile gönderilmiştir.