<p>ValuEmail, elektronik mesajlaşma servis sağlayıcısı +90 212 275 4332</p>
WEB SAYFASI OLARAK GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN
SALT TARAFINDAN YAYIMLANMIŞTIR
10 AĞUSTOS 2021
MERHABA
SALT’ın onuncu yıl programlarından Ardışık, sanatçı Volkan Aslan’ın Sağlıcakla Kal sergisiyle devam ediyor. SALT Galata’da yer alan Sağlıcakla Kal ve SALT Beyoğlu’nda süren İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken, Pazartesi hariç her gün saat 11.00 ile 17.00 arasında ziyarete açık. Sağlıklı günler.
SERGİ
SAĞLICAKLA KAL
VOLKAN ASLAN
SALT GALATA
4 AĞUSTOS - 17 EKİM
Volkan Aslan’ın 2019 tarihli En İyi Dileklerimle filminden bir kare (sanatçının izniyle)
Sait Faik Abasıyanık’ın Stelyanos Hrisopulos Gemisi hikâyesinden yola çıkan Sağlıcakla Kal, bir madde ve bir imge olarak suya dair çok yönlü bir anlatım sunuyor. Ardışık sergilerinin üçüncüsü olan Sağlıcakla Kal ’da, sanatçı Volkan Aslan yaşamını sürdürdüğü İstanbul’un aciliyetlerine ve dalgalı ruh hâllerine atıfta bulunuyor. SALT Galata’nın çatısından -1 katına, oradan da sokağa uzanan sergi, yerleşikliğe direnç gösterme ve özgürleşme arzusuna işaret eden film, enstalasyon ve kolajlardan meydana geliyor.
Ayrıntılı bilgi
WEB PROJESİ
Fotoğraf: Mustafa Hazneci, SALT
Cooking Sections’ın İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken sergisindeki Exhausted [Kurak Topraklar] (2021) işini oluşturan tarihî figürlerden fotoğraflara, afişlerden kupür ve kitaplara, bütün materyallerin hikâyesi kapsamlı bir web projesiyle incelemeye açıldı. İktidar, dişilik ve bollukla özdeşleştirilen bereket tanrıçaları ile verimli toprakların yüceltildiği dönemleri araştıran materyal seçkisi, Neolitik Çağ’ın “Bereketli Hilal” bölgesinden tüp bebek turizminin patladığı günümüz İstanbul’una kısırlık krizini irdeliyor.
Ayrıntılı bilgi
SALT’IN 10. YILINDA “BAK KİM VAR?”
GIF’e tıklayarak Bak kim var? videolarına ulaşabilirsiniz.
Garanti BBVA tarafından 2011’de kurulan SALT’ın onuncu yıl özelinde hayata geçirdiği Bak kim var? konuşmaları SALT Online YouTube kanalında yayında. Kurumun çalışmaları ve iş birliklerini konu alan video serisinde, Aslı Altay SALT’ın yazı karakteri sistemi Kraliçe’yi, Emre Ayvaz Reşad Ekrem Koçu’nun İstanbul Ansiklopedisi ’ni ve yayının arşiv çalışmalarını, Eylül Şenses ve Serkan Taycan İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken bağlamında İstanbul’un mandalarını, Firuzan Melike Sümertaş ve Ahmet Ersoy Osmanlı’da kadın banilerin önemini, Erman Topgül ve Büşra Sağlam ise Kolektif Fırın atölyeleriyle temiz gıda konusunu anlatıyor.
Ayrıntılı bilgi
SALT ARAŞTIRMA
SALT Araştırma M. Erem Çalıkoğlu Arşivi’nden İstanbul fotoğrafları
Millî Saraylar’daki görevinden emekli olduğu 1982’den itibaren 16 yıl boyunca tanıtım foroğrafçılığı yapan M. Erem Çalıkoğlu’nun (1935-2014) 20.000 dialık arşivinden İstanbul koleksiyonu SALT Araştırma’da erişime açıldı.
Ayrıntılı bilgi
BLOG SALT ARAŞTIRMA E-YAYIN

SALT GALATA

BANKALAR CADDESİ 11
KARAKÖY İSTANBUL

GİRİŞ ÜCRETSİZ

SALT BEYOĞLU

İSTİKLAL CADDESİ 136
BEYOĞLU İSTANBUL

GİRİŞ ÜCRETSİZ

SALT ANKARA OFİSİ

TUNALI HİLMİ CADDESİ 112/1
KAVAKLIDERE ANKARA
BU MESAJ INFO@SALTONLINE.ORG TARAFINDAN
/*EMAIL*/ ADRESİNE GÖNDERİLMİŞTİR
BANKALAR CADDESİ 11, KARAKÖY 34420, İSTANBUL TÜRKİYE
SALTONLINE.ORG
kurucu Garanti BBVA
ÜYELİKTEN AYRIL YÖNLENDİR İZİNSİZ GÖNDERİM BİLDİR
Bu mesaj size KREA.Digital aracılığı ile gönderilmiştir.